Dermaplaning

Heb jij last van een doffe of vale huid? Of heb jij donshaartjes of overbeharing op je gezicht en ben je daar helemaal klaar mee? Dan is dermaplaning dé oplossing voor jou. Tijdens deze behandeling wordt er een speciaal steriel chirurgisch mesje gebruikt waarmee over de huid wordt geschraapt. Ik hoor je denken, is het een scheerbehandeling voor vrouwen? Nee en het klinkt misschien eng, maar is het helemaal niet. Maar wat is nou eigenlijk en wat moet je er over weten?

11062b_f0cd2b56e86443d68d21b6bc12fe055c_

Dermaplaning voor een SuperGlow

De huid is continue bezig zichzelf te vernieuwen, jonge mensen hebben na 28 dagen een compleet vernieuwde huid. Maar hoe ouder we worden hoe langzamer het proces. Van alle dode huidcellen verlies je er dagelijks een heleboel, maar er blijven er ook veel achter. Hierdoor verdikt de huid en kan deze er als snel dof en grauw uitzien. Met The SuperGlow Facial kan je zorgen voor een mooie, gladde en glowy huid. Ook wanneer je last hebt van peach fuzz op je gezicht heb je met dermaplaning direct resultaat. Én het is ook nog eens voor bijna iedere huid geschikt. 

 

Maar wat is dermaplaning?

Dermaplaning is een populaire manuele exfoliatietechniek uit Amerika vandaan. Je huid wordt behandeld met een speciaal steriel chirurgisch mesje waarmee over je huid wordt geschraapt. Op deze manier worden kleine donshaartjes, dode huidcellen en vuil van je gezicht gehaald. Het resultaat is een gladde huid met een SuperGlow. Je huid voelt na de facial ook superzacht aan en je make-up is daarna flawless omdat je huid mooi egaal is. Tenslotte zorgt het er ook nog eens voor een betere opname van de actieve werkstoffen van producten, waardoor het effect van de aanvullende behandeling en het gebruik van je thuisproducten nog mooier is.

 

Waarom dermaplaning?

 • Verwijdert dode huidcellen en donshaartjes.

 • Maakt je huid toegankelijker voor het verwijderen van onzuiverheden.

 • Verfijnt optisch fijne lijntjes.

 • Actieve werkzame ingrediënten worden tot 60% beter in je huid opgenomen.

 • Make-up blijft mooier zitten en je ziet er flawless uit.

 • Geschikt voor bijna iedere huid.

 

Groeien mijn haartjes donkerder terug na dermaplaning? Of dikker?

No worries. Je haartjes groeien niet donkerder terug en ook niet dikker. De haartjes worden aan de oppervlakte van de huid afgesneden en groeien gewoon op dezelfde manier terug, met dezelfde dikte en dezelfde kleur. Kleur- en structuurverandering kan alleen plaats vinden onder invloed van medicijnen en hormonen. Soms kan het lijken alsof je donshaartjes donkerder terugkomen, dat komt doordat je huid iets lichter is geworden na dermaplaning. De laag dode huidcellen, donshaartjes en vuil gaven je huid voor de behandeling een grauwere aanblik en die is nu verdwenen! 

 

En voor de behandeling liepen je donshaartjes uit in een smalle punt, waardoor ze dunner en zachter aanvoelden. Als je haartjes na dermaplaning weer beginnen te groeien, verschijnt het middelste deel van het haartje aan de oppervlakte met een stompe rand. Daardoor lijkt het alsof het haar dikker terugkomt, maar dat is niet zo. Als het haartje weer volledig is terug gegroeid na vier tot zes weken, voelt het weer precies hetzelfde als voorheen.

 

Heb ik na dermaplaning een verhoogde kans op hyperpigmentatie?

Gelukkig niet. In tegenstelling tot bijvoorbeeld laserontharingstechnieken waarbij post-inflammatoire hyperpigmentatie kan ontstaan hoef je bij dermaplaning niet bang te zijn op donkere pigmentatie. Wel is je huid na deze behandeling extra gevoelig voor de zon. Daarom is het ook extra belangrijk om een goede SPF te gebruiken van 30 of hoger. Ook bij bewolkt weer én in de koudere maanden van het jaar.

 

Dermaplaning en acne

Een dermaplane behandeling mag helaas niet uitgevoerd worden als je actieve acne hebt, vanwege het risico op het beschadigen van je huid. Ben je acne-gevoelig dan kan het de kans op acne wel verkleinen. Wanneer je last hebt van overmatige verhoorning, geeft dit niet alleen een grauwe uitstraling, maar het kan ook acne in de hand werken. Dermaplaning is een goede behandeling om de dikkere hoornlaag te verdunnen en de kans op acne te verminderen.

 

Is dermaplaning pijnlijk?

Nee, een dermaplane behandeling is zo goed als pijnloos. We schrapen lichtjes met het speciale mesje over je huid, maar zonder te schuren of je huid te beschadigen. Na afloop kan je huid een beetje rood zijn, maar meestal is er geen sprake van hersteltijd. Je kunt deze behandeling dus gewoon ondergaan als je daarna nog afspraken hebt.

 

Welk resultaat kan ik na mijn dermaplane behandeling verwachten?

Het fijne aan dermaplaning is dat je gelijk een superglow hebt. Je huid heeft een gezonde glans en teint, voelt zijdezacht aan en fijne lijntjes zijn minder goed zichtbaar. Plus je make-up ziet er na een dermaplane behandeling mooier uit, waardoor het de perfecte facial is voor bride-to-be’s.  Je kunt dit resultaat behouden door de behandeling regelmatig te herhalen en thuis goede huidverzorging te gebruiken. Ik geef je graag een persoonlijk huidadvies op maat. 

 

Hoeveel dermaplane behandelingen heb ik nodig?

Natuurlijk groeien je haartjes weer terug en ook je dode huidcellen stapelen zich na verloop van tijd weer op. Ik adviseer dan ook om de dermaplane behandeling iedere vier tot zes weken te herhalen voor een optimaal resultaat.

 

In de volgende gevallen mag je (helaas) geen dermaplane behandeling ondergaan:

 • Als je huidkanker hebt of hebt gehad.

 • Als je antibiotica gebruikt.

 • Als je Roaccutane of Isotretinoïne gebruikt.

 • Binnen twee weken na een peeling-, microneedling- of botox/filler behandeling.

 • Als je een hydrocortisonen (hormoon) zalf gebruikt in je gezicht.

 • Als je een chemokuur ondergaat.

 • Als je last hebt van eczeem in je gezicht.

 • Als je actieve acne hebt in je gezicht.

 • Als je een koortslip hebt (actieve herpes).

 • Als je open wondjes in je gezicht hebt.

 • Als je huid rood verbrand is door de zon.

 • Als er infecties in je gezicht aanwezig zijn.

 • Bij actieve rosacea.

 

Nazorg adviezen bij dermaplaning

Direct na de behandeling kan je huid er wat roder uitzien of licht geïrriteerd aanvoelen. Dit is niets om je zorgen over te maken en verdwijnt meestal na een paar uur. 

Binnen 48 uur na je behandeling raadt ik saunagebruik en intensief sporten af.

Draag tot 48 uur na je behandeling geen make-up, behalve een medische foundation van Esse Skincare, die bij Even Better Cosmetics verkrijgbaar is.

Gebruik tot zeven dagen na je behandeling geen producten die zuren bevatten, maar maak gebruik van milde gezichtsreiniging.

Bescherm je huid dagelijks meerdere keren per dag met een SPF  30 of hoger. 

Gebruik huidverzorgingsproducten in je thuisroutine die door mij zijn geadviseerd om het resultaat zo lang mogelijk te behouden.

Gebruik na 48 uur tijdens je make-up routine schone kwasten en sponsjes.

Niet aan je huid zitten of pulken. 

 

Goed om te weten

Bij Even Better Cosmetics is een dermaplane behandeling in te boeken als The SuperGlow Facial, maar ook als add-on bij andere facials. Informeer naar de mogelijkheden.

 

Probeer deze behandeling niet zelf thuis uit! Ik maak gebruik van speciale steriele chirurgische scalpels en niet zomaar een scheermesje. Om snijwondjes, irritatie en bijbehorende littekentjes te voorkomen, adviseer ik om dermaplaning door een gecertificeerde professional uit te laten voeren!

 

Nieuwsgierig geworden? Je bent van harte welkom! Ben jij ook klaar voor een Dermaplane behandeling? Plan een afspraak in om het bijzondere resultaat ook zelf te ervaren. 

 

Heb je toch nog vragen? Neem dan gerust contact met me op. Ik beantwoord ze graag!